Vær kritisk over for de mails du modtager.

Dene side blev sidst opdateret 11. november 2017

 

Emails er muligvis den hyppigste måde som benyttes af IT kriminelle grupper for at prøve at franarre dine penge fra dig.

 

* Sørg altid for at have et opdateret antivirus program installeret på din computer. De fleste producenter af antivirus programmer har forskellige versioner alt efter hvor meget beskyttelse de bringer og hvor meget man vil betale, dog har de normalt også en gratis version som giver rimelig beskyttelse til alm. internet surfing. Beskyttelse af email vil normalt kræve en version som ikke er gratis. 

* Vær altid kritisk over for de mails du modtager, selv hvis du kender afsenderen.

* Sevom du kender afsenderen på en email, er det muligt at vedkommendes computer eller emailkonto er blevet hacket og derfor ikke længere selv kontrollerer hvad der sendes fra personens email.

* Selvom du kender afsenderen af en email, så kan mailen reelt komme fra en anden ondsindet afsender. Ligesom på et alm. brev hvor man bagpå skriver en afsender adresse, så kan der manipuleres med dette i en email så der vises en anden afsenderadresse. 

* Din bank bør aldrig sende emails hvori de bede dig om at du skal bekræfte dine login oplysninger. 

* Vedhæftninger i emails er filer som kan indeholde ondsindet kode der afvikles når man åbner vedhæftningen. Åben kun vedhæftninger hvis du stoler på afsenderen.

* Ondsinde emails lavet af udenlandske IT kriminelle indeholder ofte mange stave og gramatik fejl selv om de ser ud til at komme fra et legitimt firma eller myndighed. Der vil ofte være en vedhæftning eller link til der hvor skaden virkelig bliver udført.

* Man vil ofte forsøge at udnytte vores tro på autoriterne.
Det kunne være en mail fra myndighed eller bank som fortæller at der er mistanke om at ens adgang er blevet afluret, hvor de beder om at man trykker på et link i mailen så man bliver ført til en hjemmeside hvor man kan ændre adgangskoden, men det er i virkeligheden bare så de kan få en til at skrive den rigtige kode som de så kan misbruge.

* Man kan blive lokket med at man har vundet en præmie. Man skal bare lige trykke på et link for at indtaste nogen personlige/bank oplysninger som kan misbruges. Allerede ved bare at trykke på det link kan skaden være sket, men i denne type vil målet normalt være at få de personlige/bank oplysninger.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.04 | 14:47
Para Todos har modtaget 97
15.03 | 13:23
Aktiviteter-Kommende har modtaget 16
19.02 | 22:14
Søndags møder har modtaget 15
07.09 | 22:56
Tyverier har modtaget 20
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE