IT Råd og Sikkerhed

11. November 2017

 

Vores verden bliver mere og mere integreret med internettet, hvilket betyder at det kan være svært at få den service eller kontakt som man ønsker, uden at bruge internettet og emails.

 

Desværre opstår der konstant nye grupper som vil forsøge at udnytte dette, med det formål at franarre eller stjæle penge fra den alm. bruger af de nye teknologier som samfundet benytter.

 

Da der opereres via internettet, dvs. på tværs af landegrænser, er det meget svært at forfølge og nedlukke disse kriminelle grupper da der ikke findes noget globalt IT Politi som kan agere på tværs af landegrænser. Det kræver mange resourcer og er ekstremt svært for et retsvæsen i et enkelt land at jagte IT kriminelle i andre lande, da det kræver et fantakstisk samarbejde i mellem myndigheder i de forskellige lande. Der er mange lande uden for EU som ikke vil deltage i et sådan samarbejde eller ikke har resourcerne til det.

Så det er stadig mest op til den enkelte person at prøve at beskytte sig. Skulle man blive offer for denne slags IT kriminalitet er det vigtigt altid at melde det til politiet, selvom de måske ikke kan gøre så meget for at de skyldige bliver fanget, samt ens bank og forsikringsselskab.

 

I dette afsnit vil jeg prøve at komme med nogen forskellige råd og scenarie som bør få alarmklokkerne til at ringe og derved måske kan mindske sandsynligheden for at man bliver et offer for IT kriminelle grupper.

Formålet er ikke at gøre nogen bange for at bruge de muligheder som følger med de nye teknologier da de giver mange andre fordele og er kommet for at blive. 

 

Med venlig hilsen
Jens Frederiksen

kontakt@paratodos.dk

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Ivan Linckert | Svar 07.12.2017 09.16

hej Jens
skønt med løbende orientering.
og kan du fange når der er falske mails i omløb blot for at når der åbnes på mailen, så ryger der virus shit ind på ens.

Jens Frederiksen 08.12.2017 17.42

Hej Ivan,
Desværre er sådan mails konstant i omløb, så det bedste råd er at være kritisk over for de mails man modtager, vedhæftninger og links til andre sider.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 20:43

Hej Erik den er ko tak V H Eigil

...
16.05 | 09:37

Den er rigt fin

...
31.01 | 20:40

Hej Annette,
Vi kender ikke til Frigiliana, men jeg fandt denne side ved hurtig søgning på nettet:
www.casadonaangela.dk
De har nok nogle kontakter.
mvh. Jens

...
30.01 | 23:09

Hej. Hvor finder vi huse til langtidsleje i Frigiliana ?
Kender i nogen ejendomsmægler i Malaga eller andre steder med adresse ?
På forhånd tak.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE